zaterdag 14 januari 2023

Eric Andersen

Over twee weken verschijnt Fragments, deel 17 uit de Bootleg Series. Terecht dat hier de nodigde aandacht voor is. Fragments behandelt de jaren dat Dylan zijn Time Out Of Mind opnam. Dat gebeurde onder auspiciën van de Canadese producer Daniel Lanois. Met deze box horen we hoe de maestro de muziek zelf in gedachten had.
Enfin.
Je zou in alle media-drukte vergeten dat Dylan méér heeft gedaan. Zoals het opnemen van het liedje Thirsty Boots, dat als b-kant is verschenen op Wigwam. Nee, niet die eerste singel uit 1970, als onderdeel van de campagne rond Self Portrait. Thirsty Boots verscheen op de singel die tijdens Record Store Day 2013 verscheen, als vooruitgeschoven van Another Self Portrait, deel 10 uit die Bootleg Series.
Thirsty Boots is niet een eigen liedje van Dylan. Tekst en muziek zijn van Eric Andersen, die op de hoes foutief staat vermeld als Eric Anderson. Detail, ik weet het. Deze Eric werd in oktober geëerd met de cd Tribute To A Songpoet; Songs Of Eric Andersen, waar Dylan's versie van Thirsty Boots op is terug te vinden.
Bij Tom Willems lees ik over Andersens dank aan Dylan, omdat hij een van de eerste muzikanten was die een bijdrage aan Tribute to a Songpoet aanleverde. Ik lees op Wikipedia dat Anderson in de jaren 90 een trio vormde met de Noorse Jonas Fjeld en met Rick Danko, de Canadese bassist die als lid van The Hawks en later The Band de begeleiding vormde van Dylan.
Zo zijn er altijd weer lijntjes. Korte lijntjes, lange lijnen. Maar vooral: veel muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten