zaterdag 7 januari 2023

Bob Dylan Retrospectrum

In april verschijnt de Engelstalige editie van Bob Dylan Retrospectrum. Ruim 200 pagina's telt het boek, waarin onder meer tekeningen uit Writings & Drawings, Mondo Scripto, werken uit de Train Tracks-, The Asia- en The Beaten Path Series zijn te zien.
Heel even dacht ik dat Dylan op deze manier de balans opmaakt aan het eind van zijn leven. Nog één keer een soort levensboek maken. Maar dat is natuurlijk een malle gedachte. Dylan ruimt al decennia zijn kluizen op. Kijk maar naar al die boxen van de Bootleg Series, met muziekopnames, foto's, begeleidende essays.
Dit nieuwe boek Retrospectrum gaat zo'n 30 euro kosten. Mooi boek voor op het verlanglijstje. Valt dit boek trouwens onder de auteursrechten, die Dylan ruim twee jaar geleden verkocht aan Universal Music Publishing Group.
Maakt niet uit. Het gaat ons, het gaat mij om de kunst. De beeldende kunst. De muziek. De teksten. Al die randzaken, leuk om te weten, maar die gaan hooguit zijdelings en indirect over de betekenis van 's mans oeuvre.
April. Dat is al over drie maanden.
Geduld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten