dinsdag 31 januari 2023

Bij benadering

Vandaag is het de laatste dag van januari. Wat een maand! Al is het maar vanwege het verschijnen van Fragments. Bij elke box die verschijnt in de Bootleg Series, denk ik: 'Beter dan dit kan het niet worden'. Tot de volgende set verschijnt, en ik mijn verwachtingen elke keer naar boven moet bijstellen.
Zo ook weer met Fragments, dat de jaren behandelt waarin Time Out Of Mind werd opgenomen. De officiële productie werd door Daniel Lanois gedaan, met Jack Frost Productions als rechterhand. Met deze box horen we wat Jack Frost zelf in gedachten had voor dit album.
Mooi. Zuiver. Eerlijker, haast. Ik moet vaak wat denken aan Let It Be... Naked van The Beatles. Zoals bij deze heruitgave de Wall of Sound van Phil Spector is weggehouden, is bij TOOM de invloed van Lanois teruggebracht tot een minimum.
Vandaag viert prinses Beatrix haar 85e verjaardag. Hiep hiep hoera! Tien jaar geleden trad zij terug als koningin, waarna haar zoon Willem-Alexander de troon besteeg. Bij onze voormalige vorstin moet ik altijd denken aan Queen Jane Approximately, omdat Beatrix naar verluidt niet echt goed benaderbaar zou zijn.
Het is ook de 70e herdenking van de Watersnoodramp. Een afschuwelijke ramp. Het aantal doden bedroeg 1836 in Nederland, 307 in het Verenigd Koninkrijk, 224 op zee, waaronder 133 bij het vergaan van een Engelse veerboot en 28 in België. En ja, ook in de teksten van Dylan speelt hoog water een rol. De Mississippi, High Water, Watching The River Flow, om maar eens wat te noemen.
Het is een bijzondere januari-maand. Om nog maar van alle andere dingen te zwijgen, die in je leven zich voordoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten