zaterdag 12 oktober 2013

Intermission

Donderdag gaf Bob Dylan zijn eerste optreden van de Europese najaarstournee 2013. Eén van de opvallende dingen van het concert, was de intermission, de pauze ongeveer halverwege de set. Wat daar de reden van is geweest, blijft onduidelijk.
De Noor Steinar Daler schreef voor ExpectingRain.com een recensie, een verslag van de avond. Hij schrijft dat tijdens It’s Alright, Ma een snaar brak van Stu Kimball’s gitaar. Daarna sprak Dylan tot het publiek: “Don’t go away, [we will be back in a while]”. Vervolgens vertrok de hele band van het podium.
Ondertussen, een minuut of tien, riep het publiek de bekende dingen. Dylan moet zijn neus snuiten, hij neemt een powernap, tijd voor een sigaretje – of toch maar een snaar verwisselen.
Opmerkelijk was wel dat de crew de setlist aanpaste. Voorafgaand aan een concert, plakken de roadies de setlist op de grond. Zodat iedereen weet welk nummer volgt na het vorige; in Dylans geval welke opties ze die avond hebben.
Blijkbaar was voor deze avond de verkeerde setlist neergelegd. Misschien. Maar dat weten we waarschijnlijk nooit. Het is ook niet van belang. Piekeren over wat er gebeurd zou zijn als dit incident niet had plaatsgevonden, levert je geen uitsluitsel op.
Zoals gezegd, kwamen Dylan & Band na tien minuten weer terug. Dylan keek ‘happy’ rond, en het geluid was een stuk beter dan voor de pauze.
Ik neem het ter kennisgeving aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten