dinsdag 1 oktober 2013

Dylans lesbische dochter

Een opmerkelijk bericht op de website van het Vlaamse dagblad De Morgen. Bob Dylan gaat niet naar de bruiloft van zijn dochter Desiree Dennis-Dylan. Wanneer die bruiloft is, wordt niet bekend gemaakt. Wel dat Desiree gaat trouwen met haar vriendin.
Wat wel wordt meegedeeld door Jolene Sampson, Desiree’s aanstaande schoonmoeder, is dat Dylan zijn dochter steunt. En blij voor haar is. “We verwachten dat hij niet komt,” zegt Sampson. “Het zou triest zijn.”
Desiree is de dochter van Dylan en zijn tweede ex-vrouw Carolyn Dennis. Carolyn was tijdens Dylans ‘gospelperiode’ zijn achtergrondzangeres. Desiree Gabrielle Dennis-Dylan zag 31 januari 1986 het levenslicht in een ziekenhuis in Californië. Volgens biograaf Howard Sounes wist niemand van dit nieuwe mensje; zelfs de meest intieme vrienden en familie niet.
Hoewel ze een nakomertje was, wisten haar halfbroers en –zusters van haar bestaan. Ook Desiree zou delen in de erfenis, mocht het zover komen, liet vader Bob weten.
Een klein half jaar na de geboorte van Desiree, 4 juni 1986, trouwden Dylan en Dennis. Net als Dylans huwelijk met fotomodel Sara Lownds, was ook dit huwelijk in het geniep gesloten. Zelfs zo in het geniep, dat niemand van dit huwelijk wist. Totdat Sounes in 2001 met zijn biografie ‘Down The Highway’ kwam.
Zes jaar later strandde het huwelijk Dylan-Dennis. De zanger leek in die dagen op zijn retour. Hij nam weer folkplaten op - de cirkel was rond. Ook kreeg hij een feestje: in 1992 vierde zijn debuutalbum zijn dertigste verjaardag, en Dylan was een jaar eerder vijftig jaar geworden.
Alsof Dylan niets anders te doen had. Hij moest zijn scheiding regelen. En zorgen dat Desiree uit de belangstelling bleef – nog meer uit de belangstelling dan de kinderen uit zijn eerste huwelijk.
Desiree Dennis-Dylan trouwt dus binnenkort. Het kan zijn dat haar vader op tournee is. Of dat Dylan weigert te komen, omdat hij dan alle aandacht naar zich toe trekt; zo gaat dat bij bekenden op een feestje.
Overigens, Bob Dylan heeft nog een derde huwelijk gehad. De andere biograaf, Clinton Heylin, heeft hiervoor bewijs gevonden. Heel overtuigend bewijs voor dit huwelijk is er overigens niet.
De 27-jarige Desiree gaat straks als getrouwde vrouw door het leven. Of haar moeder wel bij de bruiloft is, is niet bekend gemaakt. Wat overigens opmerkelijk is, is dat toen Dylan een verhouding kreeg met Dennis, hij ‘in de Heer’ was. Vanaf het podium preekte ‘Pastor John’ vooral tegen de heersende cultuur. Ook de homoseksuelen moesten het ontgelden.
Misschien dat Bob daarom wel niet naar het huwelijk gaat. Maar, hij steunt zijn dochter wel. En is blij voor haar.
Waarvan akte.
Verder heb ik hier natuurlijk niets mee van doen. Daar laat ik het dan ook maar bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten