zaterdag 21 september 2019

Travelin' Thru

Deel 15 van Bob Dylan's Bootleg Series heeft de naam Travelin' Thru gekregen. Een verwijzing naar Girl From The North Country, waar deze twee woorden al in de eerste zin voorkomen. Althans, in een zekere verbasterde vorm.
Op de middelste cd van deze box staan duetten met Johnny Cash, ter voorbereiding op Dylan's album Nashville Skyline. Van deze gezamenlijke sessie is Girl From The North Country op de countryplaat van Dylan terecht gekomen. De overige nummers zijn in de kluis van Columbia Records terecht gekomen.
Of nou ja, die kluis is niet heel strak beveiligd. Al in 1994 verscheen The Nashville Tapes, uitgebracht in Engeland, Demonstration Record -- Not Fore Sale --.
In 2012 verscheen de cd Chimes Of Freedom, vier schijven met liedjes van Dylan door anderen uitgevoerd. De opener is One Too Many Mornings door Johnny Cash featuring The Avett Brothers. Voor deze track is de opname van dit nummer door Bob Dylan & Johnny Cash gebruikt, waarbij de originele muziek & Dylans vocalen weggepoetst zijn en vervangen door muziek en zang door The Avett Brothers. 
Voor Tom Willems de belangrijkste reden om deze cd-box te kopen, want Dylan's bijdrage is niet volledig weggepoetst. "Was ik er maar niet aan begonnen. Chimes Of Freedom beluisteren is geen pretje.Mijn aanname toen ik aan deze serie begon is dat 90% van de covers bagger is. Dat betekent dat 10% oké of zelfs goed is. Dat zou betekenen dat op Chimes Of Freedom zeven covers staan die op de twijfellijst of eindlijst terecht komen. Niet dus. Van Chimes Of Freedom komt niks, nada, noppes op een van de twee lijsten," is het weinig opbeurende commentaar van Willems.
En dan is er nog de Nashville Skyline Rag, dat is terug te vinden op het derde schijfje van Travelin' Thru, opgenomen met Earl Scruggs en eerder al verschenen op het album Earl Scruggs Performing with His Family and Friends.
We weten dus wel een beetje hoe deze nieuwe Bootleg-box klinkt. Bij benadering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten