woensdag 25 september 2019

Robert Hunter

Robert Hunter, de liedjesschrijver van rockband Grateful Dead, is maandag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt onder meer The Wrap
Natuurlijk bestaat die link tussen The Dead en Dylan. De band en de bard tourden in 1987 gezamenlijk door de Verenigde Staten. Een live-verslag onder de naam Dylan & The Dead verscheen in 1989. Maar in de band rondom Jerry Garcia speelde Hunter geen rol.
Dat neemt niet weg dat tussen Hunter en Dylan wél een grote samenwerking is. Rond Dylan & The Dead schreef Hunter samen met Dylan de songs Silvio en Ugliest Girl in the World, die op Down In The Groove uit 1988 zijn terug te horen. In 2009 schreven de heren gebroederlijk de teksten voor Together Through Life (behalve het nummer This Dream Of You) en op Tempest uit 2012 is hun co-productie Duquesne Whistle terug te horen.
Op Together Through Life staat ook het nummer Forgetful Heart. In 2013 speelde Dylan dit nummer tijdens zijn Europese tournee, waarbij hij onder meer tweemaal de Heineken Musical Hall aandeed. Het was de eerste tournee over ons continent, waarbij de zanger een intermission hield - een pauze. Tony Garnier maakte van zijn standup bass een heuse cello om Forgetful Heart het nodige cachet te geven.
Robert Hunter is overleden. Uit mijn boxen klinkt Together Through Life, om de rest van de dag nog wat andere songs en live-uitvoeringen van hem te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten