vrijdag 6 september 2019

The Train Tracks #2

Vorige week werd in Gallerie Castle Fine Art in Edinburgh schilderijen verkocht van Bob Dylan. Het betrof 195 exemplaren van The Train Tracks. Voor hoeveel geld zijn de doeken over de toonbank gegaan? Ik heb het bericht gemist.
Iets van een geheel andere orde, afgelopen week kwam ik de naam John Van Hamersveld tegen. De man zegt verantwoordelijk te zijn voor de hoes van Pat Garrett & Billy The Kid, de soundtrack van Dylan voor de gelijknamige film.
De Engelstalige Wikipedia meldt dat John Van Hamersveld in 1941 is geboren in Baltimore, Maryland. Ik gok zomaar dat zijn voorouders Nederlandse immigranten zijn. Maar daarover lees ik verder niets.
The Train Tracks, schilderijen met een uitzicht naar vrijheid. De ouwe Van Hamersveld is die vrijheid vanuit Nederland gaan opzoeken in de Verenigde Staten. Dylan's voorouders uit Oekraïne en Litouwen net zo. "It's the land of the free," nietwaar?
De trein schrijft liedjes van verlangen, is de titel van een bloemlezing met gedichten over treinen. Samengesteld door Henny Vrienten. Het zou zomaar een Amerikaanse anthology kunnen zijn. Met een schilderij van Dylan op de cover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten