maandag 30 september 2019

Herfst

September nadert zijn (haar?) ontknoping: vandaag is de laatste dag. Ruim een week geleden begon de herfst. Dat jaargetijde is een mooi Dylanesque seizoen. Hij houdt van de herfst. En de herfst houdt van Dylan.
Veel van Dylan's muziek verschijnt in de herfst, als je de maand september in de volledigheid meerekent. Zo ook de aankondiging van Travelin’ Thru, dat in november op de markt komt. Luister nog eens naar een album als Time Out Of Mind en je proeft een man in de herfst van zijn leven. Net als bijvoorbeeld met Shadows In The Night.
En je komt er ook elke keer achter dat het lijkt dat Dylan afscheid neemt. Om dan met een steengoed album terug te slaan. Het blijft wel Dylan.
Marianne Thieme stopt als politiek leider en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Dat doet zij volgende week. Haar partij laat zich niet leiden door religieuze doctrines. Geen wonder dat ze de ledenvergaderingen voor de zondagen plannen, waar andere partijen doorgaans zaterdag bijeen komen.
Of komt dat omdat Thieme lid is van de zevendedagsadventisten, die zaterdag de rustdag houdt en zondag gewoon weer aan het werk is? Maakt ook niet uit in een land waar kerk en staat van elkaar zijn gescheiden.
Desalniettemin luister ik al een weekend lang naar Bob Dylan. Man Gave Names to All the Animals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten