maandag 23 september 2019

Kronieken #52: Texas

De Amerikaanse band Dixie Chicks brengt binnenkort voor het eerst in bijna veertien jaar een nieuw album uit. Zangeres Natalie Maines maakt in de podcast Spiritualgasm bekend dat de plaat Gaslighter gaat heten.
De band komt uit Texas. Aan de vooravond van de tweede Irakoorlog, onder president George W. Bush, zei Maines tijdens een concert in Londen dat ze zich schaamde dat de President van de Verenigde Staten (Bush) ook uit Texas kwam. Een muziekboycot volgde.
Op de Engelse elpee The Nashville Tapes uit 1994 staat het nummer T for Texas, dat Dylan samen met Johnny Cash heeft opgenomen. Dat gebeurde tijdens de sessies ter voorbereiding op het country-album Nashville Skyline van Dylan. Op Travelin' Thru wordt het nummer officieel uitgebracht.
Gaslighter heet dat nieuwe album van Dixie Chicks. Onwillekeurig denk ik toch aan The Gaslight Tapes, een van de eerste bootlegs van Dylan. Dankzij de echtgenote van Dave Van Ronk, Terri Thal, en haar reel-to-reel tape recorder, hebben we de opnames in ons bereik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten