donderdag 26 september 2019

Something

Het album Abbey Road van The Beatles bestaat 50 jaar. Hoewel het album later is opgenomen dan Let It Be, verscheen Abbey Road wel eerder dan Let It Be. Abbey Road bevat twee nummers van de hand van gitarist George Harrison, die ook de leadzang voor zijn rekening neemt: Something en Here Comes the Sun.
Over de relatie tussen Bob Dylan en The Beatles is al veel gezegd en geschreven. De samenwerking tussen Harrison en Dylan is evident, verwijzend naar de gelegenheidsformatie Traveling Wilburys.
Toen Bob Dylan 1 mei 2009 optrad in Liverpool, speelde hij het nummer Something. Vanzelfsprekend is deze uitvoering terecht gekomen op de opname, die bootleggers van die avond hebben gemaakt.
Deze versie staat ook als bonus-track op The Amsterdam Box, een bootleg van de drie optredens die Dylan in 2009 gaf in de Heineken Music Hall. Pak de dubbelaar van de eerste avond en daarvan de tweede cd: daar is Something terug te vinden, zoals Dylan Tony Garnier, George Recile, Stu Kimball, Denny Freeman en Donnie Herron het ten gehore brachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten