zondag 29 januari 2017

Mattheüs

De dominee van dienst preekte vanmorgen over een tekst uit het evangelie van Mattheüs: “In die tijd zei Jezus ook: 'Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt gehouden, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt u het gewild. Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren.
Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”
(Uit: Nieuwe Bijbelvertaling
© 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap)
Een bekende tekst, van vermoeidheid, last en juk. Maar dat was niet waar ik aan moest denken, bij het lezen van deze woorden. Mijn gedachten gingen gelijk uit naar de hoes van Shot Of Love. In de binnenhoes van dit gospelalbum, staat namelijk een vers uit dit gedeelte afgedrukt. Het zijn de zogenaamde liner notes, waar dit te lezen is: “I thank thee, O Father, Lord of heaven and earth, because thou hast hidden these things from the wise and prudent, and hast revealed them unto babes.” -- Matthew 11:25
Je hebt maar een klein zetje nodig om een plaat van Dylan op de draaitafel te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten