dinsdag 17 januari 2017

Kronieken 14: Ontwikkelingen

De eerste Kronieken van 2017. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanmorgen lag in Amsterdam de stroom eruit. Het gevolg was dat “we” opeens moesten overgaan om zaklampen, kaarsen, noodstroomaggregaten en fietsen. Omroep WNL heeft in haar ochtendprogramma Goedemorgen Nederland een nieuwsblokje, waarin tweets van 'gewone Nederlanders' worden getoond. Eén van die gewone Nederlanders begon met een zaklampje maar te lezen. In het stapeltje boeken lag ook een Lyrics van Bob Dylan – in de gauwigheid kon ik niet goed zien om welke editie het ging.
Verder maken we kennis met Levi Dylan, kleinzoon van Bob en zoon van Jakob (de frontman van The Wallflowers). Levi liep als model over de catwalk voor een modeshow van Dolce & Gabbana show. Net als zijn neef Pablo (zoon van filmregisseur Jesse Dylan), is er dus weer een nieuwe kleinzoon, die in de spotlights treedt.
Afgelopen maandag heeft de Amerikaanse ambassadrice Azita Raji afscheid genomen van Zweden. Raji is evenals alle andere politiek benoemde Amerikaanse ambassadeurs door de inkomende president Donald Trump met ingang van 20 januari - de dag van Trumps aantreden - ontslagen. Op zich zou dit niet een aanleiding zijn om over haar te schrijven op dit medium, ware het niet dat er wel degelijk een link is tussen Raji en Dylan. In haar functie las de van oorsprong Iraanse mevrouw de toespraak voor van Dylan tijdens het Nobelprijsbanket – Dylan was wegens afspraken verhinderd om zelf zijn Nobel Lecture te houden.
Enfin. Het nieuwe jaar is nauwelijks drie weken oud. Maar de eerste 2,5 week heeft genoeg opgeleverd voor een Kronieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten