woensdag 7 december 2016

Quiz

Voor de administratie, de quiz op ExpectingRain is ten einde. De antwoorden die ik eerder deze week gaf op de betreffende vragen, zijn correct. Bernd Seuser en Andreas Volkert zijn de trotse winnaars van de beloofde boeken. Voor even zijn Seuser en Volkert bekende Dylan-fans. Voor zolang het duurt.
Nog een halve week en dan worden de Nobeprijzen uitgereikt. Dan zullen we Patti Smith horen, als vertegenwoordiger van Dylan. Nobelcomité-lid Horace Engdahl zal de Nobel Lecture, uitspreken die Dylan reeds heeft toegestuurd. Zou Dylan zijn speech hebben gemaild of per post hebben verstuurd?
Het hele gebeuren rondom de uitreiking van de Nobelprijs aan Dylan, heeft de schijnwerpers weer op hem gericht. Dylan zal er niet heel blij mee zijn, maar het doet er ook niet toe. Zijn teksten worden opnieuw gewaardeerd. Op waarde geschat. Daar gaat het om bij taal- en literatuurliefhebbers.
Is het nieuws rondom Dylan's Nobelprijs nieuws, omdat het echt nieuws is? Of is het nieuws, omdat Dylan opnieuw in de belangstelling staat? – nadat hij eerder voor de zoveelste keer was vergeten, was doodverklaard, uit het zicht geraakt; dan is alles nieuws wat hij doet. Een hernieuwde bron van nieuws.
Ach, wat doet het er toe. Immers, taal- en literatuurliefhebbers waardeerden deze nukkige dichter uit Minnesota al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten