maandag 5 december 2016

Nobel Lecture

Sint Nicolaas is ons Dylan-fans dan wél gunstig gezind. Bob Dylan zal weliswaar niet zelf afreizen naar Stockholm, om zijn Nobelprijs voor de Literatuur op te halen. Wel stuur hij Patti Smith naar de Zweedse stad. Zij zal dan “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” ten gehore brengen. Nobelcomité-lid Horace Engdahl zal de Nobel Lecture van Dylan uitspreken. De tekst heeft Dylan naar het betreffende comité toegestuurd.
Ondertussen is voor de Duitstalige fans en lezers van ExpectingRain een wedstrijdje uitgeschreven. Twee winnaars maken kans op drie uitgaven van de uitgeverij Hoffman & Campe: "Lyrics 1962 – 2012" (nieuw),"Tarantel” (nieuw, met voorwoord van Heinrich Detering) en "Chronicles Vol. 1". Het is dat ik niet woon in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, maar ik had graag meegedaan aan deze prijsvraag. Het gaat om drie vragen.
1. Wie speelt de rol van Bob Dylan in Renaldo & Clara? Dat is Ronnie 'The Hawk' Hawkins, bandleider van The Hawks, die later de begeleidingsband van Dylan werden.
2. In welk restaurant werd Joey vermoord? Het lied is te vinden op Desire (1976), met de tekst van Jacques Levy. Het lied verhaalt van Joey Gallo, die werd vermoord op zijn verjaardag in de eetgelegenheid Umberto's Clam House in Little Italy.
3. De liner notes van welk album begint met “Back to the starting point …”? Dat is Planet Waves uit 1974, het enige studio-album dat Dylan met The Band heeft gemaakt. Ook één van die weinige platen zonder de naam van de artiest op de hoes.
Enfin. Sint Nicolaas is ons weer gunstig gezind. Dat we dit nog mogen meemaken. Wat een geluk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten