donderdag 1 september 2016

Lord, protect my child

Vanwege een blog op mijn andere site, heb ik vandaag maar weer The Bootleg Series, Vol. 1 – 3 uit de kast getrokken. Op het derde schijfje staat het mooie Lord, Protect My Child. Het is één van die nummers, die de eindredactie van Dylan niet overleefden. Een mooi lied – maar zoals vaker bij de bard, zijn het de mooiste nummers die niet op een regulier album verschijnen. De kruimels krijgen we slechts sporadisch toegeworpen.
Lord, Protect My Child is geschreven voor het album Infidels uit 1983. Clinton Heylin weet te melden, in zijn uitstekende boek Still On The Road, The Songs of Bob Dylan Vol. 2, 1974-2008, dat tien takes nodig waren om het nummer op de plaat te zetten. Als studio werd de Power Station Studios in New York City gebruikt. Datum van handeling: 2 mei 1983.
Heylin geeft ook een reden aan waarom dit lied voor Infidels geweigerd zou kunnen zijn: het zou vragen kunnen opleveren over eventuele kinderen – de jongste telg uit de Dylan-familie was toen zo'n dertien jaar oud (Jakob Luke Dylan, geboren in december 1969).
Enfin.
Met de kennis van nu is vast te stellen dat Dylan rond '83 niet in de luiers zat. Weliswaar scharrelde de zanger met zijn (zwarte) achtergrondzangeressen, maar pas in januari 1986 kreeg hij zijn jongste kind: Desiree Gabrielle Dennis-Dylan. Met haar moeder, Carolyn Dennis, trouwde Dylan in de zomer van datzelfde jaar.
Lord, Protect My Child. Vanavond staat het op repeat. Wat kan het schelen dat het Nederlands Elftal weer een kwalificatie-wedstrijd speelt. Als voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is, hoeveel te meer is muziek mij waard?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten