woensdag 28 september 2016

Tour '66

Sint Maarten wordt een aangenaam feest, dit jaar. Legacy Recordings, onderdeel van Columbia Records, strooit met Dylanesk snoepgoed. En daarvoor hoeven wij als gewone stervelingen niet eens een liedje te zingen. Integendeel, wij wórden toegezongen. Want we worden getrakteerd op een cd-box met maar liefst 36 cd's!
Dat is het resultaat van het grasduinen in de muzikale archieven. Toen Dylan's platenmaatschappij bezig was met het samenstellen van The Cutting Edge (deel 12 uit The Bootleg Series), doken ze op opgenomen concerten uit de “elektrische tournee” van 1966. De kwaliteit van deze opnames was vn dusdanige kwaliteit, dat Legacy besloot de optredens maar op de markt te brengen.
Het zijn opnames van de tournee, waarbij Dylan zowel een akoestische als elektrische set verzorgde. Voor deel 2 van de avonden, werd de zanger in de rug gesteund door de mannen van The Hawks, later The Band.
Interessant is dat ook Live 1966, deel 4 uit The Bootleg Series, in de nieuwe cd-box van Dylan is opgenomen. Waarbij (gelukkig) de foutieve ondertitel The Real Royal Albert Hall 1966 Concertis gecorrigeerd naar Free Trade Hall in Manchester.
Nog anderhalve maand wachten. En flink sparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten