maandag 12 september 2016

De 492 songs

Bij uitgever Wbooks verscheen dit weekend het kloeke boek Bob Dylan Compleet – Het verhaal van de 492 songs. De titel is een tikkeltje hoogdravend: het suggereert dat Bob Dylan 492 nummers heeft geschreven – terecht wordt in het voorwoord opgemerkt dat de Amerikaanse bard méér nummers heeft geschreven. Verder is het aan de vroege kant om het complete verhaal rond Dylan's songs te beschrijven, aangezien de maestro nog steeds 'alive and kicking' is.
Desalniettemin hebben de auteurs, Jean-Michel Guesdon en Philippe Margotin, puik werk verricht. Alle albums met eigen materiaal van Dylan worden besproken, albums-gewijs maar ook songs-gewijs. Daarbij gaat het uiteraard om de context van zowel de plaat als de afzonderlijke nummers. Maar ook technische aspecten als de studio, het opnamemateriaal en de gebruikte instrumenten worden besproken.
Monnikenwerk, dus.
Reden voor de NOS om er een uitgebreid artikel over te schrijven. Net als in november, toen Dylan eveneens de reden van het artikel was. Toen ging het om een verhaal over The Cutting Edge, een 18-cd-box van Bob Dylan, met het materiaal dat de zanger opnam tijdens Bringing It All Back Home (1965) Highway 61 Revisited (1965) en Blonde On Blonde (in 1966 en de eerste dubbel lp).
Dylan is nog steeds in beeld bij de nationale nieuwszender.
Mooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten