vrijdag 30 september 2016

Kronieken #9: Drie jaar

Morgen is het drie jaar geleden dat ik begon met dit blog. In die tijd werkte ik bij de Friesland Post, een “tijdschrift voor iedereen die van Fryslân houdt!” Ook maakte ik me op voor een nieuw Dylan-concert, aan het einde van oktober. En het was de tijd dat Another Self Portrait verscheen, aflevering 10 uit de Bootleg Series.
Inmiddels zijn we dus drie jaar verder. Dit is mijn 656e bericht op dit blog. Ik heb mezelf gedwongen om maximaal één bericht per dag te plaatsen. Het moet daarbij gaan om Dylan of om een Dylan-gerelateerd onderwerp. Daarbij kan het dus gaan om muziek van The Band, een nieuw boek over Dylan, een concert-verslag, setlisten van tournee’s, en wat dies meer zij.
Een Ander Zelfportret. De titel verwijst zonder meer naar de toenmalige nieuwe cd-box Another Self Portrait. Maar het laat ook iets van mezelf zien. Het is een ander zelfportret, een schets over mezelf. Een kroniek, zo je wilt. Die niet hetzelfde is als mijn andere zelfportret. Beide blogs lopen parallel aan elkaar.
Met de nodige overlap, maar wel onafhankelijk en gescheiden van elkaar. En waarom? Omdat ik houd van schrijven, van bloggen. Tel daar bij op dat ik van Dylan houd. Een kroniek die aan twee kanten snijdt: schrijven over Dylan(-nieuws) en mijn eigen leven in kaart brengen aan de hand van die Dylaneske stukjes tekst.
Drie jaar. Als het aan mij ligt, een opmaat voor een lange en prettige periode. De eerste drie jaar zijn omgevlogen. Dat zal ook voor de toekomst gelden. Maar dat weten we pas achteraf.

1 opmerking: