dinsdag 3 mei 2016

Theme Time Radio Hour

Vandaag tien jaar geleden begon Dylan aan een nieuwe uitdaging in zijn imposante carrière: 3 mei 2006 was de eerste aflevering van zijn Theme Time Radio Hour. “It’s night (or night time) in the Big City” – met deze woorden begon actrice Ellen Barkin de afleveringen van Theme Time Radio Hour (TTRH), “with your host, Bob Dylan.” Honderd afleveringen werden gemaakt, met Dylan als talkshow-host. In die shows had de maestro een aantal songs bij elkaar gezocht uit zijn indrukwekkende muziekarchief, bijeengebracht onder één thema.
Na drie seizoenen liep het contract van de radio-host af. De zanger had geen behoefte aan een verlenging en wilde niet opnieuw achter de radio-microfoon kruipen. Desondanks zijn nog meer muzikanten die een radioshow presenteren. Zijn onder meer Nick Cave en Keith Richards niet in de voetsporen van de bard uit Minnesota getreden?
Enfin. Bob Dylan is geen talkshow-host meer. Hij richt zich meer en meer op zijn eigen muziek – nou ja, momenteel afgewisseld met het repertoire van crooner Frank Sinatra. Deze conclusie is zonder meer gerechtvaardigd, dat Dylan zich meer en meer voegt in de zogenoemde American Songbook, het nationale muzikale archief van de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten