dinsdag 31 mei 2016

Mei

De maand mei zit erop. Een maand waarin Dylan niet op tournee is geweest. De vraag is of hij die weken thuis heeft doorgebracht. Grote kans daartoe, gezien het feit dat hij vorige week zijn 75e verjaardag vierde. Een moment op thuis te zijn. Om met familie en vrienden te zijn. Wetende dat als er iémand is die geen rust in de kont heeft...
Voor ons als 'volgelingen', heeft de maand mei in ieder geval dit opgeleverd: de nieuwe plaat Fallen Angels. Alsof het van belang is wat de oude bard elke maand op de spreekwoordelijke plank brengt. Al zou hij niets meer uitbrengen, dan nog is er zoveel materiaal beschikbaar, dat ik daar de rest van mijn leven mee vooruit kan.
Materiaal. Dat betreft zonder meer allereerst de teksten. Maar net zo goed alle verschillende uitvoeringen van die teksten. De covers, de vertalingen. De officiële en minder officiële uitgaven en releases. De boeken. De contacten tussen Dylan-fans onderling. De vele herinneringen aan optredens van Dylan. De associaties bij verschillende evenementen en liedjes.
Ga zo maar door. Dylan is een bron van creativiteit. In de meest brede zin des woords. Ik hoop maar dat die creativiteit blijft. De tekenen zijn vooralsnog gunstig – al is het maar omdat zaterdag de Amerikaanse zomertournee 2016 begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten