maandag 29 juni 2015

Maandag (of: Oh Sister)

Het is maandag en dat is de eerste werkdag van de week. We maken ons op voor een tropische week, dat dan weer wel. Vanwege die tropische hitte heeft het RIVM, het Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, in samenwerking met onze nationale weermannen en -vrouwen een heus hitteplan opgesteld. Het is zaak om onze kwetsbare medeburgers te letten. Dat zij niet verdrogen en daardoor komen te overlijden.
Daarnaast kwam vanmiddag Frits Barend in Radio EenVandaag om een bericht uit de Telegraaf te bevestigen. Volgens de grootste krant van Nederland zou bondscoach Guus Hiddink opstappen en het stokje overdragen aan assistent-bondscoach Danny Blind. Die laatste zou sowieso al bondscoach worden, maar dan in 2016, na het EK in Frankrijk. Maar die trainerswissel wordt dus met een jaar vervroegd.
Dit heeft natuurlijk allemaal niks met Bob Dylan te maken. Inhoudelijk staan een hitteplan en de bondscoach van Oranje mijlenver van Dylan verwijderd. Maar toch waren zulke nieuwsfeitjes voor mij de reden om Dylan uit de kast te trekken. Het werd het album Desire, een uitstekende plaat voor zomers weer.
Desire kenmerkt zich door de mooie nummers. Twee protestnummers, beide openers van de plaat-kanten: Hurricane voor kant B, Joey voor kant B. En twee schitterende afsluiters, Oh Sister op kant A en Sara op kant B. Het nummer Oh Sister is voor mij een absoluut favoriet. Bij dit nummer denk ik aan het meisje dat in de zomer van 2004 een vriendin werd, maar inmiddels als een zusje wordt beschouwd.
Enfin.
Desire. Verlangen. Verlangen naar de tropische week, misschien. Of naar een wat koeler weer, gewoon Hollands weer met dito wolkenluchten. Verlangen naar een bondscoach die de Oranje leeuwen wel aan het voetballen krijgt en gewoon naar het Europees Kampioenschap 2016 loodst. Verlangen naar meer achtergrondzang van Emmylou Harris op Desire.
En het verlangen om nog maar weer eens Oh Sister te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten