zaterdag 6 juni 2015

Arlo Guthrie

Op het album Washington County van Arlo Guthrie staat, naast materiaal van hemzelf en een liedje van zijn vader Woody, ook Percy's Song, een lied van Bob Dylan. Een mooie uitvoering van Percy's Song door Arlo. Maar tegenover de originele versie van Dylan, legt Arlo het toch af. Dylan's versie is indringender, omdat Dylan de volledige tekst zingt en zichzelf slechts begeleidt op gitaar.
Zou Arlo Guthrie ook een redelijk succesvolle carrière in de muziek hebben gehad, als zijn vader iemand anders was dan Woody Guthrie? Hadden we ooit van The Wallflowers gehoord, als Jakob Dylan niet de zoon was van Bob Dylan? Of als Bob zijn achternaam niet officieel had gewijzigd in Dylan, waardoor zijn zoon Jakob Zimmerman had geheten? Hadden we ooit van de muzikant Sean Lennon gehoord als zijn vader niet een bekende Beatle was geweest?
Vragen waar we nooit een antwoord op krijgen. Want wat niet is gebeurd, is niet gebeurd. We weten niet wat we niet weten. Misschien hoeven we het daarom ook niet te weten, want anders wisten we het wel.
Zoiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten