zondag 14 juni 2015

Aantekeningen #20: zondag

Het is zondag en er is geen echte aanleiding om iets over Bob Dylan te schrijven. Of misschien toch wel? Want komende zaterdag start de Europese zomertornee 2015 in het Duitse Mainz. Tijdens deze tour-aflevering gaat Dylan niet langs Nederland, dat doet hij pas in het najaar. Maar dan wel gelijk voor vier Nederlandse optredens, dus ons geduld wordt beloond.
Ondertussen storen we ons aan de manager van Justin Bieber (wie is die puber?), die beweert dat Justin net zo groot is of kan worden als Dylan. Tuurlijk. Aan overschatting ligt het niet bij Justin en zijn manager.
Backpacker Dylan Snel is weer in Nederland. Nadat hij in zijn blote kont op de Maleisische berg Kinabalu werd gefotografeerd, kwam er een verwoestende aardbeving. Dylan. Mooie voornaam. Dylan Thomas, de Ierse dichter. Bob Dylan, de Amerikaanse dichter.
De Zwitserse Nederlander Drs. P is zaterdag overleden. Heinz Polzer, zoals hij in het echte leven heette, was de koning van de versvormen. Zou P. in de hemel zijn gekomen? Ik weet het niet en ik ga er ook niet over. Zijn liedjes zijn van een totaal andere orde dan de teksten van Dylan. Bob Dylan in dit geval, niet van die backpacker – ik vraag me af of Snel teksten schrijft.
Enfin.
Het is zondag. Tijd genoeg om het rustig aan te doen. De sabbat is er immers voor de mens. En met Dylan als een goede soundtrack voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten