woensdag 7 augustus 2024

Kronieken #118 | Running mate

Kamala Harris heeft Tim Walz gekozen als haar beoogde vicepresident. Walz is nu nog gouverneur van Minnesota.
En een Democraat. Dat wil zeggen: hij is lid van de Democratische Partij, naast de Republikeinse Partij een van de twee grootste politieke partijen van de Verenigde Staten.
Minnesota is de staat waar Robert Allen Zimmerman is geboren (Duluth) en getogen (Hibbing). Maar Dylan komt daar deze Amerikaanse zomertournee niet langs, in Minnesota. Vanavond ook niet, als de Outlaw Music Festival in Boise, Idaho neerstrijkt.
Nog drie shows in deze periode, om dan in september voor een lange reeks weer door te gaan.
Tim Walz. Zijn naam doet een klein beetje denken aan The Last Waltz, het afscheidsconcert van The Band. Maar dat is natuurlijk een flauw woordspelletje. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn 5 november. Dan weten we of Harris naar het Witte Huis mag verhuizen, en Walz naar het landgoed van de United States Naval Observatory in Washington D.C.
Die 5e november treedt Dylan op in Edinburgh, Scotland. Misschien stemt hij per post. Of gaat hij naar de ambassade om daar het stembiljet in te vullen. Geen idee. Maakt ook niet uit. Eerst naar Boise, met John Mellencamp en Willie Nelson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten