vrijdag 16 augustus 2024

Acteren

Frits Barend zal toch niet in 40-45, de Musical te zien zijn. De presentator was gecast voor de rol van Meneer Leon, maar zijn acteerwerk was volgens de makers van de musical niet goed genoeg.
Acteren is ook een vak apart. Hoeveel bekende personen, niet-acteurs, doen een dappere poging om toch een rol te spelen? Of nou ja, soms ook een minder dappere poging. Maar je ziet vaak de 'acteur' terug in het personage.
Dat zal bij Frits Barend dus misschien ook hebben meegespeeld. Noem maar eens een goede niet-acteur die toch een goede rol speelt. Herman Finkers misschien, in De beentjes van Sint-Hildegard.
Dylan kan hier overigens ook over meepraten. Zijn laatste rol als acteur was in Masked & Anonymous uit 2003. De film schreef hij zelf, als Sergei Petrov, samen met regisseur Larry Charles, die als Rene Fontaine op de aftiteling stond.
Dylan speelt de rol van de gewezen muzikant Jack Fate, die uit de gevangenis wordt gehaald voor een benefiet-optreden. Hij is de enige act op het podium. Maar ja, in het Amerika in Masked & Anonymous is alles anders.
We kennen natuurlijk ook zijn personage Alias in Pat Garret & Billy The Kid, de film die Sam Peckinpah in 1973 uitbracht. Dylan schreef de filmmuziek, en speelde dus een bijrolletje, naast collega Kris Kristofferson als Pat Garret. Om nog te zwijgen van Renaldo And Clara, de draak van een muziekfilm over The Rolling Thunder Revue. En dan heb je ook nog Hearts Of Fire, een film die ook al flopte waar je bij stond.
Enfin.
Acteer maar eens. Dylan kan het eigenlijk niet. Maar die speelt ook nooit een rol. Frits Barend lukt het ook niet. Maar dat lag niet aan zijn inzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten