vrijdag 2 augustus 2024

Duitse optredens

In het najaar komt Dylan weer naar Europa voor een uitgebreide tour. Het is de najaarstournee 2024, onderdeel van zijn Rough and Rowdy Ways-concertreeks. Nederland slaat de bard over, maar met een optreden in Antwerpen zijn de Lage Landen alsnog opgenomen.
De tour gaat vooral door Midden-Europa. De start is in Praag, met drie optredens. Maar ook Duitsland mag zich gelukkig prijzen. In Berlijn is een derde show toegevoegd (12 oktober) en ook in Frankfurt (am Main) mag zich voor een derde optreden opmaken (18 oktober).
Dylan heeft wel iets met Duitsland. In Kunstammlungen, Chemnitz ging zijn eerste schilderij-expositie THE DRAWN BLANK SERIES in wereldpremière. Chemnitz is een stad in het voormalige Oost-Duitsland en heette tussen 1953 tot 1990 Karl-Marx-Stadt. Het ligt dicht tegen Oost-Europa aan, het gebied waar Dylan's voorouders vandaan komen. Is dat de reden waarom hij Duitsland vaak en veel aandoet, en graag exposeert in dit gebied?
Speculeren, ik weet het. Het zou me niets verbazen als het zo is. Het doet er wél toe, omdat je op zo'n manier toch ook een signaal afgeeft. Dat kunst er toe doet. Zoiets. Maar dat is voer voor schrijvers, journalisten, psychologen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten