donderdag 10 december 2020

The Band, Friends & Neighbours

Komende zaterdag maar naar Iduna in Drachten. Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt brengen in twee uitverkochte shows een ode aan de legendarische muziekgroep The Band. De jaren ’60 waren de hoogtijdagen van de legendarische muziekgroep The Band. Zij zijn eigenlijk de grondleggers van wat tegenwoordig Americana genoemd wordt. Ze werden bekend als begeleidingsband van Bob Dylan en zijn groot geworden met nummers als The Weight, Up on Cripple Creek, Rockin Chair en Don’t Do It.
Topmuzikanten Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band en naderen de muziek en samenzang op verbluffende wijze. Eerder speelden zij met Leo Blokhuis in de theatervoorstelling The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz. In hun nieuwe programma The Band, Friends & Neighbours vertolken de heren hoogtepunten uit het The Band-songbook, maar komen ditmaal ook vrienden op bezoek: Dr. John, Allen Toussaint, Bobby Charles, en -wie weet- Dylan zelf…
Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio brengt een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de groove, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten