vrijdag 4 december 2020

Kerstplaat

Wanneer mag je een kerstplaat draaien? Mag je zo'n album alleen tijdens de twee Kerstdagen draaien (okee, ook de officieuze Derde Kerstdag)? Of mag je het ook al in de Adventsperiode uit je luidsprekers laten klinken? En als dat ook in Advent mag, is het dan voor de hele periode? Of mag het pas na Sinterklaas-avond?
In oktober 2009 verscheen het album Christmas In The Heart van Dylan. Hij nam het op in mei van dat jaar, net nadat Together Through Life was uitgebracht. De gehele opbrengst van het album wordt gedoneerd aan het goede doel. Een deel gaat naar de Amerikaanse organisatie 'Feeding America', een deel naar de Britse organisatie 'Crisis' en een deel naar het World Food Program van de Verenigde Naties.
Is het album een mislukte grap, met onder Must Be Santa? Of is het een serieuze poging tot een bijdrage aan het Kerstgevoel, met de nummers Hark! The Herald Angels Sing en O' Come All Ye Faithful (Adeste Fideles)? In dat laatste nummer zingt Dylan het eerste couplet in het Latijn, met een Amerikaans accent.
Misschien wel beiden. Het is in ieder geval een prima album om eens per jaar te draaien. En dat kan prima over de drie Kerstdagen - of Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Achtereenvolgens kun je de elpee-versie draaien, de reguliere cd-uitgave en het schijfje uit de The Complete Album Collection Vol. One.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten