zondag 29 november 2020

Advent 2020

Vandaag is de Adventsperiode aangebroken. De kerken tellen de komende vier weken af richting het Kerstfeest. Advent betekent verwachting, vol verwachting wordt uitgekeken naar de komst van de beloofde Messias. 
In veel kerken is het de gewoonte om tijdens de zondagen van Advent een Bijbeltekst te lezen over die aangekondigde Redder. Een van die teksten komt uit de profetie van Jesaja. De lijdende knecht. Daarin wordt onder meer gezegd: Hij was verwacht, de onwaardigste onder de mensen, een Man van smarten, bekend met ziekte.
Aan deze tekst moet ik denken bij het horen van het nummer Red River Shore. Dylan zingt: Now I heard of a guy who lived a long time ago / A man full of sorrow and strife / That if someone around him died and was dead / He knew how to bring him on back to life.
Na de Kersttijd volgt het nieuwe jaar. Ook daarvoor worden verwachtingen uitgesproken. Wensen, plannen, dat soort dingen. Voor het kalenderjaar 2021 is een Dylan-kalender op de markt gebracht. Het initiatief komt van RareCoolStuff. Deze kalender heeft onder meer dertien klassieke en opmerkelijke foto's tussen 1961 en 1965, rechtstreeks vanuit het fotoarchief van Dylan's platenmaatschappij.
Met posters en een chronologisch overzicht van alle Dylan-albums, waarin de afleveringen van de Bootleg Series ook op volgorde in het oeuvre zijn geplaatst. Je moet $19.95 neerleggen voor dit collector's item.
Daar gaan veel harten sneller van kloppen. Van dit vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten