zaterdag 21 november 2020

495.000 dollar

Voor 495.000 dollar heeft een anonieme koper brieven en niet-gepubliceerde songteksten van de Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan overgenomen. Het materiaal komt uit de erfenis van Tony Glover, die in 2019 overleed; zijn weduwe heeft de collectie van de hand gedaan.
Het online nieuwsmedium Nu.nl meldt de verkoop. Wel staat één storende fout in de tekst. "In een van die brieven legde Robert Allen Zimmerman, de echte naam van de in 1941 geboren Dylan, uit dat hij zijn naam veranderde uit angst voor antisemitisme." 
De fout is dat Robert Allen Zimmerman niet de echte naam is van Dylan - hij is weliswaar onder die naam ingeschreven bij de burgerlijke stand, maar deze naam werd in augustus 1962 officieel veranderd bij de rechtbank van Minnesota in Robert Dylan.
Enfin.
Hopelijk wil de koper zo vriendelijk zijn om het assortiment naar de universiteit van Tulsa uit te lenen. Bij deze instelling in Oklahoma ligt een groot gedeelte van Dylans archief opgeslagen.
Overigens is de koop van de Glover-collectie voor mij niet weggelegd. Het is toch iets te veel geld voor een arme jongen uit Leeuwarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten