woensdag 18 november 2020

Gotta Serve Somebody

Gisteren werd bekend dat Rance Allen eind oktober is overleden. Op het gospel tribute-album Gotta Serve Somebody is hij te horen, als solo-artiest en niet met zijn eigen groep. Allen zingt When He Returns, dat oorspronkelijk op Slow Train Coming is terug te horen.
Allens overlijden is een goede reden om de cd weer uit de kast te trekken. Om te zien dat Allen de laatste tribute-bijdrage geeft, voordat Dylan en Mavis Staples het nummer Gonna Change My Way Of Thinking tot een duet maken.
Ook maar eens de meewerkende artiesten bekijken. Bij Dylan en Mavis is een andere vrouw te horen (Sure, we got plenty of chicken out there in the yard). Dat zal waarschijnlijk Yvonne Staples zijn, een van de Staplels Singers en vermeld als 'vocals' bij dit nummer. Jack Frost produceert dit nummer.
Bij de andere nummers spelen sommige artiesten met verschillende collega's mee. Zoals het achtergrondkoor met Micheal McElroy, Capathia Jenkings, Aisha deHaas en Adriane Lenox, die te horen zijn bij Shirley Ceasar (Gotta Serve Somebody), Dottie Peoples (I believe in You), Aaron Neville (Saving Grace) en Helen Baylor (What can I do for You?).
Aisha deHaas, je zou zeggen dat zij op z'n minst Nederlandse voorouders heeft.
Billy Preston is als organist op een Hammond B3 te horen bij Sounds Of Blackness (Solid Rock) en Baylor. Volgens de Nederlandse Wikipedia is Preston ook betrokken bij Blood On The Tracks - maar dat heb ik nergens bevestigd gezien.
En dan is er nog Jim Keltner, die de drums speelt bij Baylor. Een jaar voordat dit album verscheen, tourde Keltner mee met de Europese tournee van Dylan. Bij mijn eerste Dylan-concert, 2 mei 2002, zat Keltner op de drumstoel. Hij speelde als Buster Sidebury mee bij de Traveling Wilburys. Ook is hij te horen op Saved, Shot of Love én Time Out of Mind.
Dat zijn leuke dingen om te ontdekken, in zo'n fysiek hoesje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten