zondag 15 november 2020

Ieder zijn eigen Bob

Chris Kijne en Lars Hulshof bespreken in 'hun' BOBcast de vele gezichten van Bob Dylan. Inmiddels is het duo zo ongeveer halverwege de serie met gesprekken. Elke twee weken verschijnt een podcast van een uur, waarin de twee VPRO-journalisten een gast laten praten over Dylan.
Over die BOBcast praat Kijne in weekblad HP/De Tijd. "Op een gegeven moment stuitten we beiden op een bericht dat er in Tulsa in Oklahoma een soort grote Bob Dylan-bibliotheek zou komen. Alles wat Bob Dylan heeft, iedere snipper uit zijn archief, heeft hij verkocht aan die bibliotheek. Toen kwam Lars met het idee om een documentaire te gaan maken, waarin we aan de hand van dat archiefmateriaal het verhaal van Dylan zouden vertellen. Door gebrek aan tijd in mijn drukke werkschema, stelde ik voor om een podcast te gaan maken naar aanloop van Dylan’s tachtigste verjaardag." - zo is het gekomen met de BOBcast.
Het uitgangspunt van de BOBcast is dat iedereen zijn eigen Bob heeft, "hij is al van jongs af aan begonnen met mystificeren, met een verhaal maken. (...) Ons uitgangspunt is het interviewen van mensen om op zoek te gaan naar wie hun Bob Dylan is en wat hun fascinatie voor die man drijft. Door al die verschillende perspectieven krijg je een boel informatie over Dylan en hoe hij wellicht wel in elkaar zou kunnen zitten. En over de gast in kwestie.”
Mooi. Goed vraaggesprek van Noortje Janssen met Kijne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten