zondag 8 november 2020

De inspirator #2

Vandaag is aflevering 12 verschenen van de BOBcast bij de VPRO. Het is deel 2 van het gesprek dat Lars Hulshof en Chris Kijne met Lucky Fonz III voerden. Otto Wichers, zoals zijn echte naam luidt, studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie ging over de teksten van Bob Dylan.
Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Net als zijn kennis en kunde over Dylan. Geen algemeenheden, maar opvattingen die hout snijden. En interne kritiek op eerdere gesprekspartners van Kijne en Hulshof. Waarbij het interviewduo met Lucky Fonz meebabbelen.
Hier zit zowel de sterkte als de zwakte van deze podcast-serie. De sterkte is dat de geïnterviewden wel iets met Dylan hebben. Soms veel, soms in algemeenheden. Het is een breed spectrum van muzikanten, schrijvers, liefhebbers, collega's, et cetera. De zwakte is dat het vaak een gezellig uurtje kletsen is. Afhankelijk van de gast, wordt in de diepte gespit. Als dat niet gebeurt, blijft het geheel aan de oppervlakte.
De serie is bijna op de helft. Dat betekent dat Dylan over een half jaar zijn tachtigste verjaardag viert. Wat gebeurt in de komende zes maanden? We weten het niet. We merken het vanzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten