donderdag 1 augustus 2019

Woodstock 50

Het leek zo'n mooi idee. Om de vijftigste verjaardag te vieren van het legendarische Woodstock-festival, zou een herhaling van muziekfeest plaatsvinden. Artiesten waren al geprogrammeerd: Jay-Z, John Fogerty, Miley Cyrus, Santana, the Raconteurs en the Lumineers. Maar naar mate de tijd vorderde, bleek de organisatie tegen problemen aan te lopen.
Want waar moest het festival gehouden worden? Het oorspronkelijke terrein was niet beschikbaar, waardoor werd uitgeweken naar een nog nader te bepalen locatie - wat uiteindelijk een kleiner buitentheater in Maryland werd, honderden kilometers van de plek van het oorspronkelijke Woodstock. De kaartverkoop van 32.500 tickets moest nog beginnen. En de artiesten zegden stuk voor stuk af.
En dus is het feest afgeblazen.
In 1994 was wél een concert ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de moeder aller festivals. Bob Dylan trad de tweede dag op, 14 augustus. Het evenement vond plaats op Winston Farm in Saugerties in de Amerikaanse staat New York, ongeveer 160 km ten noorden van de stad New York. Het terrein was 16 km gelegen van het oorspronkelijke Woodstock-terrein. “We’ve waited 25 years to hear this. Ladies and gentlemen, Mr. Bob Dylan!”
Een goede reden om de opname van dit optreden van Dylan maar te luisteren. Je moet immers wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten