donderdag 22 augustus 2019

The Wallflowers tour

The Wallflowers begint vandaag aan een korte tournee door de Verenigde Staten. Vanavond staat Richmond (Virginia) op het programma, volgende week zondag staan de mannen rond Jakob Dylan in Tuolumne City, California.
De kans is natuurlijk minimaal dat Jakobs vader Bob nog ten tonele verschijnt. De laatste keer dat de beide muzikanten iets samen deden, was voor het project The Lost Notebooks van Hank Williams in 2011. Jakob zette Oh, Mama, Come Home op de gevoelige plaat, Bob maakte The Love That Faded zichzelf eigen.
Bob Dylan heeft vooralsnog geen tourdata bekend gemaakt. Dat hoeft ook niet, hij is nog maar een maandje terug van de concertreeks op het Europese continent. Maar toch, het zal toch niet dat hij stopt met touren?
Het zou zomaar kunnen. Ik houd rekening met het feit dat Dylan de oversteek naar Europa niet meer maakt en dat hij enkel nog optredens doet in de Verenigde Staten. Geef hem eens ongelijk, de artiest is reeds 78 jaar. Een rustige oude dag heeft hij wel verdiend.
Toch?
Ik heb Dylan voor de tiende keer zien optreden, afgelopen juli in Hamburg. Wat me toen opviel, was de manier waarop hij afscheid nam van het publiek na de toegift. Doorgaans stond de zanger ongemakkelijk op de bühne, niet goed wetend wat hij moest doen tijdens het ontvangen van het applaus. Dat applaus kon hem niet kort genoeg duren.
In Hamburg was het anders. Daar namen Dylan en zijn begeleidende muzikanten met een diepe buiging afscheid van het publiek. Dát had ik hem nooit eerder zien doen. Alsof het een afscheid was van de Europese concerthal.
Het zal toch niet?
Of wel?
Jakob Dylan en zijn Wallflowers touren zes avonden door de Verenigde Staten. Voorlopig geen Europese avonden voor de jonge Dylan. De laatste keer dat Jakob in Nederland was, was in 2008 in de Melkweg in Amsterdam. Hij was ter promotie van zijn solo-debuut Seeing Things naar de Lage Landen gekomen. Sindsdien is het in ons gedeelte van Europa stil rondom Jakob.
Maar misschien komt dat nog wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten