maandag 26 augustus 2019

Woman + Country

Het was een prachtige avond om Woman + Country van Jakob Dylan te luisteren. Het kwam ook omdat de tracklist op het hoesje in een vergelijkbaar lettertype is geschreven als de tracklist van de cd Relish van Joan Osborne. Op Relish is het nummer Man In The Long Black Coat te horen.
Woman + Country is het tweede solo-album van de frontman van The Wallflowers. De kans is aanwezig dat de bandnaam is afgeleid van een liedje van Bob Dylan uit 1971. Het zou zomaar kunnen, je weet het nooit helemaal zeker in deze muziekwereld.
Was Jakob's debuut Seeing Things uit 2008 geproduceerd door Rick Rubin, voor Woman + Country schakelde Jakob de hulp in van producer T Bone Burnett. Joseph Henry "T Bone" Burnett III heeft een redelijk bescheiden oeuvre op zijn naam staan, maar is vooral bekend als producer en begeleidingsmuzikant.
In die laatste rol was hij bijvoorbeeld ook betrokken bij The Rolling Thunder Revue van Bob Dylan, halverwege de jaren zeventig. Als producer was Burnett vorig jaar nauw betrokken bij de opnames van Gravel & dust, een plaat van Ilse DeLange. Zij ontmoette de producer rondom de opnames bij de Amerikaanse drama-serie Nashville, waarin het Almelose meisje een coach van een talentenjacht speelt.
Burnett verzorgt de muziek bij deze televisieserie.
De naam van de serie verwijst naar de stad, waar de country-muziek vandaan komt. Nadat Bob Dylan al onder meer zijn dubbelalbum Blonde On Blonde in Nashville (Tennessee) opnam, kwam de zanger in 1969 met het country-album Nashville Skyline, vernoemd naar de horizon van de stad.
In datzelfde jaar werd Jakob Luke Dylan geboren, de vierde en jongste zoon uit het huwelijk van Bob Dylan en Sara Lownds. Ruim veertig jaar later verscheen Woman + Country.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten