donderdag 22 februari 2018

Kronieken 33: Graham en Was

Gisteren overleed Billy Graham, evangelist. Ik raak altijd in de war. Want is deze Amerikaan een multi-talent, die ook concerten promoot? Het afscheidsconcert van The Band, Thanksgivingsday 1976 in Winterland Ballroom in San Francisco, California, werd ook georganiseerd door Bill Graham.
En daar zit hem natuurlijk de kneep. Want de concertpromotor is Bill Graham, geboren in 1931 als Wulf Wolodia Grajonca en overleden in 1991. Slechts zestig jaar jong. De gisteren overleden televisiedominee Billy (Billy!) Graham zag in zijn paspoort William Franklin Graham staan, werd geboren in 1918 (dus al dertien jaar ouder dan zijn naamgenoot) en overleed dus gisteren, bijna honderd jaar.
Enfin.
Dankzij Tom Willems weet ik dat Don Was onlangs met Dylan in de studio is geweest. Een nieuwe plaat moet verschijnen nog voor de tournee van komende herfst. Don Was kennen we als producer van Under The Red Sky, een ondergewaardeerde plaat – maar wat wil je, als opvolger van Oh Mercy.
We zullen moeten afwachten.
Misschien dat Was als muzikant bij Dylan was, en niet als producer. Want His Bobness heeft sinds jaar en dag een uitstekende producer: Jack Frost. Afwachten, eerst nog het staartje winter, daarna de zomer en dán horen we de nieuwe Dylan-plaat.
Als die er komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten