donderdag 15 februari 2018

Dylan-rammel


Tom Willems heeft een nieuw boek geschreven: De Dylan-rammel en andere stukken. Goede titel. Het is het elfde boek van – naar verluidt - de grootste Dylan-kenner van de Lage Landen. Mooi vooruitzicht. Om in bezit te komen van dit boek, moet je wel naar Ulft. Tijdens de Bob Dylan Special in DRU Cultuurfabriek, Ulft wordt het boek gepresenteerd.
Dylan-rammel, dus.
Afgelopen maandag schreef ik over George Harrison en Dylan. De samenwerking tussen beide muzikanten. Bob Dylan trad 1 mei 2009 op in Echo Arena, Liverpool, de Beatle-stad. In zijn speellijst stond ook het nummer Something, dat geschreven en gezongen werd door Harrison en te vinden is op het Beatles-album Abbey Road (1969).
Een live-opname is als opvulling terug te vinden op The Amsterdam Box, de bootleg met de drie shows die Dylan tijdens het Paasweekend 2009 in de Heineken Music Hall gaf.
In 2014 verscheen The art of McCartney, een tribute-album voor de zingende bassist. Bob Dylan had ook een bijdrage met het nummer Things we said today.
Op de plaat Tempest staat Roll On, John, een ode aan de vermoordde zanger uit Liverpool. Of gaat het toch over de apostel Johannes?
De enige ‘Kever’ met wie Dylan geen directe link heeft, is drummer Ringo Star. Maar die mocht gewoon meedoen tijdens de ontmoeting in 1964.

2 opmerkingen:

  1. Heart of Mine over het hoofd gezien, Frits? Of vind je Ringo's bijdrage op de tom-tom te miniem om te vernoemen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt volledig gelijk. Ik heb Heart Of Mine over het hoofd gezien. Ten onrechte. Goed dat je me hierop attendeert. Dit feit maakt het Beatle-kwartet compleet.

      Verwijderen