woensdag 7 februari 2018

Hurt

De Amerikaanse band Nine Inch Nails komt woensdag 27 juni naar Nederland. De mannen geven dan een optreden in AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. En ik weet, Nine Inch Nails heeft niets met Dylan te maken. En toch zijn de dwarsverbanden helder.
Want Trent Reznor, zanger van de band, schreef het nummer Hurt naar aanleiding van zijn heroïneverslaving en de pijn die hij daarmee zichzelf en anderen toebrengt. Johnny Cash nam dit nummer op voor The Man Comes Around, deel vier uit de American Recordings. Deze album-reeks is onder productie van Rick Rubin.
De clip van Cash' Hurt is een van de meest indrukwekkende muziekvideo's. Kort na de opnames overlijdt zijn vrouw June aan complicaties na een hartoperatie. Johnny Cash, in diepe rouw, overlijdt zelf 3 maanden later op 12 september 2003. Een maand later vertrok Bob Dylan naar Europa, voor een tournee van twee maanden.
Tijdens deze Europese tournee trad Dylan twee avonden op in de Heineken Music Hall, dat tegenwoordig AFAS Live heet. Tijdens alle shows speelde Dylan het nummer Every Grain Of Sand (“I am hanging in the balance of a perfect, finished plan”); de eerste Nederlandse show, waar ik bij was, speelde Dylan een schitterende uitvoering van Girl From The North Country.
Dit nummer stond voor het eerst op Dylans album The Freewheelin' Bob Dylan uit 1963. Zes jaar later nam Dylan het nummer opnieuw op voor Nashville Skyline, ditmaal als duet met Johnny Cash. En deze J.R. Cash nam in 2002 een versie op van Hurt van Nine Inch Nails.
Deze Amerikaanse industrial rockband staat woensdag 27 juni in AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten