dinsdag 16 februari 2016

Grammy voor 'historisch album'

De dag dat bekend werd gemaakt dat Dylan aan een nieuw album werkt, kreeg de bard een Grammy Award toegekend. Een prestigieuze prijs, die hij moet delen met de mannen van The Band. Het gaat namelijk om The Basement Tapes Complete/Raw, aflevering 11 uit The Bootleg Series van Dylan. Het is één van de vele Grammy's die jaarlijks worden uitgereikt; tijdens dezelfde show is bekend gemaakt dat zelfs het Metropole Orkest een beeldje heeft gekregen (voor het album Sylva dat ze met Snarky Puppy hebben gemaakt).
Maar liefst 83 Grammy's zijn maandag uitgereikt; Dylan ontving er dus een, hoewel hij ook een tweede blijk van waarderen in de wacht had kunnen slepen. Maar de Grammy voor BEST TRADITIONAL POP VOCAL ALBUM ging niet naar Shadows In The Night, maar naar The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern van Tony Bennett & Bill Charlap. Waarvan akte.
Zijn elfde Grammy alweer. Zijn zoveelste award of onderscheiding. Zou Dylan ooit zat worden van al die prijzen en waarderingen? Ik vermoed zomaar dat Dylan de Grammy niet zelf heeft opgehaald, maar dat hij iemand heeft gestuurd. Misschien wel zijn zoon Jesse, net als bij de Pulitzer Prize. Of gewoon iemand van de platenmaatschappij. Maar misschien ook dat wel niet.
Het beeldje kan in de kast in Malibu, Florida.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten