vrijdag 15 januari 2016

Heer

Het bedrijf waar ik werk, maakt gebruik van een belsysteem dat luistert naar de naam Genesys. Dit programma zorgt ervoor dat je op de juiste momenten telefoongesprekken toebedeelt krijgt. Maar ook zorgt het ervoor dat je geen belletje krijgt, wanneer je nog bezig bent met een gesprek of de benodigde administratie. Om ervoor te zorgen dat je een telefoongesprek binnen krijgt, moet je drukken op de Engelstalige knop 'Ready'. Je bent er klaar voor.
Ready. Elk moment dat ik die knop indruk, denk ik aan Señor, van Bob Dylan. I'm ready when you are, señor. Dit nummer verscheen op Dylan's album Street Legal uit 1978, het jaar waarin hij bekeerde tot het christendom. Tijdens een concert, ter promotie van Street Legal, gooide een concert-bezoeker een kruisje op het podium. Tegen zijn gewoonte in, pakte Dylan het kruisje op en droeg het een dag later bij het volgende optreden.
In een hotelkamer in Tuscon, Arizona, ontmoette Dylan Jezus, een aanwezigheid die alleen van de Heer zelf kon zijn. Een trilogie gospelalbums was het vervolg. Op de eerste christelijke plaat staat het nummer Man Gave Names to All the Animals, over dat Adam aan alle dieren een naam gaf. Dat is terug te lezen in -jawel- het Bijbelboek Genesis.
En zo is de cirkel weer rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten