vrijdag 17 mei 2024

Kronieken #115 | Miljardairs

Paul McCartney is de eerste Britse muzikant die met zijn muziek miljardair is geworden. Volgens een nieuwsbericht op Nu.nl heeft de bassist zijn vermogen voor een deel te danken aan Beyoncé. Zij heeft een cover van het Beatles-nummer Blackbird op haar laatste album staan, wat medecomponist McCartney royalty's oplevert.
De samenwerking met Bob Dylan wordt niet genoemd. Nu is de samenwerking tussen deze twee ook niet heel sterk. Eerder moet je denken aan George Harrison, met wie Dylan de gelegenheidsformatie Traveling Wilbury's vormde.
Of neem John Lennon, voor wie Dylan het nummer Roll on John schreef.
Drummer Ringo Starr leende zich als sessiemuzikant voor verschillende projecten, waaronder Heart of Mine, met de tomtom-bijdrage van Beatle Ringo Starr (bedankt Peerke!).
Maar luister.
Dylan leverde in 2014 een directe bijdrage aan een Paul McCartney-album: The Art of McCartney. Door het liedje Things We Said Today aan te leveren.
Maar dan is er nog iets anders. Iets dat niets met The Beatles te maken heeft.
Dat is het verhaal dat American footballspeler Harrison Butker bij de NOS is opgedoken. Dat verbaast me wel. Je mag van alles vinden van de opmerkingen van deze Harrison. Het is wel een beetje de overdaad van de linkse kerk.
Toen Dylan begin jaren 80 zijn preken vanaf het podium deelde, met vergelijkbare thema's en beoordelingen, werd hier ook schande van gesproken. Is het progressieve Amerika vooral het uithangbord van een linkse opinie? Jouw paradijs, hoeveel ruimte is daar voor Ben Ali Libi, de goochelaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten