dinsdag 28 mei 2024

De grote omtrek van een stier

196.156 dollar (ruim 180.000 euro) heeft het opgeleverd. Een schilderij van Bob Dylan uit 1968. Volgens veilingshuis RR Auction, dat de prent in de verkoop had, is het een "kleurrijke en energieke abstracte compositie, met centraal de grote omtrek van een stier". "Het canvas is gevuld met boeiende abstracte vormen en patronen, gecombineerd met herkenbare beelden, waaronder muzieknoten, vlinderdassen, dieren en losse vormen. Bovenaan ziet u de rode omtrek van een man met een hoed met rand, een weerspiegeling van zijn eigen stijl tijdens zijn Woodstock-dagen."
Ik heb de aankondiging van de verkoop gemist. Maar het was me ook niet gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar te sprokkelen, vrees ik. Ruim 180.000 euro is best wel een bedrag. Een jaarloon, zo ongeveer.
Maar ja, dan heb je wel wat, natuurlijk.
Dylan zette het beeld op het canvas in 1968. Het jaar dat Music From Big Pink verscheen, het debuutalbum van The Band dat zij in de kelder van een groot roze geschilderde woning in Woodstock opnam.
Waar Dylan dit schilderij ook tekende, en het weggaf aan Sandy LePanto, in ruil voor een horoscooplezing. Sjah, het zou kunnen. Ik weet het niet.
Je moet ook niet alles in bezit willen hebben. Verlangen is ook een groot goed. Het verlangn naar wat je niet kunt krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten