maandag 25 december 2023

Christmas in the heart

In huize-Tromp draait dit weekend Christmas In The Heart. Het is Dylans kerstplaat, dat hij in 2009 op de markt bracht. De opnames waren rondom Together Through Life, dat in hetzelfde jaar verscheen. De opbrengsten van het kerstalbum zijn naar goede doelen gegaan: Crisis UK – een daklozen-project in Engeland, het Wereldvoedselprogramma van de VN en 'Feeding America'. De bedoeling was dat tijdens de kerstdagen vier miljoen maaltijden worden verstrekt aan anderhalf miljoen mensen en gezinnen.
In een persverklaring liet Dylan weten: “Het is een tragedie dat in dit land alleen al meer dan 35 miljoen mensen, van wie 12 miljoen kinderen, hongerig naar bed gaan en wakker worden zonder te weten waar de volgende maaltijd vandaan komt. Ik hoop dat onze hulp mensen in nood te eten kan geven tijdens de kerstdagen.”
Dat is al bijna vijftien jaar geleden. Is honger sindsdien opgelost? Nee. Het is eerder een druppel op een gloeiende plaat geweest, misschien. Maar ja, je moet ergens beginnen. Live Aid heeft in 1985 het hongerprobleem in Afrika ook niet opgelost.
Enfin.
Of het kerstalbum van Dylan ook muzikaal een succes is? Op sommige nummers zingt hij serieus (zoals O' Come All Ye Faithful (Adeste Fideles) en Hark! The Herald Angels Sing), bij Must Be Santa is joligheid te merken.
Maar ja, het mag. Voor die ene dag in het jaar. Of die paar dagen, vooruit. Laten we de kerstperiode ruim nemen. En de boodschap van kerst niet alleen voor eind december bewaren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten