Wouter van Oorschot, uitgever in ruste, begeeft zich in de Dylan-bibliotheek. In februari verschijnt van hem het boek Dylan en wij zonder Amerika.
Het promo-verhaal schrijft: "Het [boek] is geschreven voor mensen die onvermijdelijk van de Amerikaan gehoord hebben maar zich nooit in zijn werk hebben verdiept en die, nadat hem in 2016 zelfs de Nobelprijs voor de Literatuur werd toegekend, nu toch wel eens willen weten ‘wat dat toch is met die Dylan’.
Van Oorschot, die omstreeks 1990 al voor toekenning van die prijs pleitte, maakte er een even persoonlijk als meeslepend verhaal van, waarbij hij Dylan niet spaart en uitgesproken meningen niet schuwt. Vast staat alvast dit: de kern van Dylans werk is niet per se Amerikaans, hij heeft zich losgezongen van zijn geboorteland."
Wouter is onderdeel van de uitgeversfamilie Van Oorschot, maar dit boek verschijnt dan weer bij Uitgeverij Prometheus. Ongetwijfeld is daar een goede reden voor.
Geen idee hoe het persoonlijke en meeslepende verhaal zich ontwikkelt. We gaan het lezen. Mooi boek voor een verjaardag, schat ik in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten