maandag 27 april 2020

Koningsdag 2020

Deze Koningsdag is er een om nooit te vergeten. Vanwege de corona-maatregelen zijn alle activiteiten verboden. De koning is zelf niet buiten: de vorst viert zijn verjaardag thuis, in Huis ten Bosch, in plaats van in Maastricht.
Voor het eerst sinds het aantreden van koning Willem-Alexander in 2013 is Koningsdag officieel een warme dag. In De Bilt was het in de loop van de vanmiddag 20,4 graden, iets boven de 20 graden die nodig is om van een warme dag te kunnen spreken.
Willem-Alexander volgde in 2013 zijn moeder op als monarch, een jaar later was de eerste editie van Koningsdag. Die dag kocht ik bij Wobbe van Seijen de 3lp Side Tracks. En dronk ik 's middags koffie bij een vriendin in de tuin.
Nu zitten we binnen.
Dylan zou vorige week zijn Japanse tournee hebben afgerond, ware het niet dat het op last van premier Abe is geannuleerd. Corona gooide roet in het eten. In juni gaat Dylan door de Verenigde Staten voor een rondreis. Tenzij Trump besluit dat ook in de VS geen samenkomsten en concerten gehouden mogen worden tot 1 september.
We merken het wel hoe het gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten