woensdag 1 april 2020

Hard times

Het zijn barre tijden.
Het zijn geen barre tijden.
Want nu we thuis moeten werken en zo min mogelijk op straat mogen zijn, hebben we tijd over. Althans, we hebben geen reistijd meer. We forenzen niet meer.
Nu heb je natuurlijk reizen en reizen. Met de auto is forenzen niet zo'n probleem: radiootje aan, dan wordt je ook nog weer bijgepraat. Maar radio luisteren kan thuis ook. Forenzen met de fiets is evenmin een punt van zorg: je mist wel je dagelijkse beweging met deze intelligente lockdown.
Je hebt ook het treinreizen. In dat geval is reistijd leestijd. Die verplichte reis- en leestijd heb ik nu niet. Dat is voor een bibliofiel wel even omschakelen. Geen boek meer in de tas, maar voor de privé-bibliotheek zoeken naar een boek. Een vers ongelezen boek of een boek om te herlezen.
Of nou ja, we hebben ook tijd om met Dylan bezig te zijn. Om een nieuw nummer van zeventien minuten te luisteren en te analyseren.
Een Dylan-vriend stuurde me vorige week, nog vóór Murder Most Foul, een quiz op. Vijfenveertig nummers waren uitgebeeld in emoticons. Every Grain Of Sand, Love Minus Zero/No Limit, The Hurricane, When The Ship Comes In, het zijn maar een paar namen uit de grote lijst.
Het viel me niet mee om de juiste titels te vinden.
Een goede puzzel dus.
Het zijn barre tijden.
Het zijn geen barre tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten