dinsdag 31 maart 2020

Corona

People are crazy and times are strange.
Een collega, die afgelopen zomer Bob Dylan in Londen heeft gezien, zong deze aforisme uit Things Have Changed. Het behoeft geen betoog over welke gekke mensen en vreemde tijden hij het heeft. 't Is immers corona voor en corona na.
Ook voor de bard zelf heeft covid-19 concrete gevolgen. De tournee door Japan, met optredens in Tokio en Osaka, zijn afgelast. Op last van de Japanse premier Abe. Als Dylan in dezelfde periode niet door Japan maar in Europa zou optreden, zouden zijn concerten eveneens zijn afgeblazen.
Gelukkig is Dylan zelf de beroerdste ook niet. Vorige week kwam hij met Murder Most Foul aanzetten. Een slepend nummer van 17 minuten, met piano, cello (Tony Ganier die zijn stand up-bass heeft omgetoverd?) en een lichte percussie. In ruim een kwartier bespreekt Dylan de moord op John F. Kennedy.
Maar misschien is wel het meest nieuwswaardige aan deze release het bijbehorende statement. Een directe groet van Dylan aan zijn fans en volgers, voor de steun en loyaliteit in de afgelopen jaren. En we moeten veilig blijven, streng zijn in het volgen van iets (of orthodox, zegt Wolters' Woordenboek) en moge God ons zegenen.
Zo direct is Dylan lang niet geweest. Ook zijn Nobel Speech is niet zo direct - weliswaar open, maar niet gericht aan de fans en volgers.
Ach, mensen zijn gek en tijden zijn vreemd.
I used to care, but...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten