zondag 29 maart 2020

Tot zover.

"Het avontuur zit erop. Vijftien jaar De Wereld Draait Door, fijn dat u keek." Met die woorden sloot Matthijs van Nieuwkerk vrijdag de allerlaatste aflevering van De Wereld Draait Door (DWDD) af.
In DWDD was veel ruimte voor muziek. Natuurlijk voor Charles Aznavour, waar de presentator groot fan van is. Maar net zoveel aandacht werd besteed aan Leonard Cohen. Maar ook Bob Dylan kwam regelmatig voorbij. Sterker nog, in de doordraaiende wereldbol in de leader van het programma, zit een afbeelding van Dylan verstopt.
In 2015 trad Dylan op in Carré. Het was het laatste concert dat Van Nieuwkerk bijwoonde, zo gaf hij te kennen tijdens een interview met Esquire. "Ik kwam na DWDD zo snel mogelijk op mijn fiets aangesjeesd, liep tien minuten na aanvang het theater binnen."
Het verhaal gaat dat de redactie van DWDD met het management van Dylan en/of de baas van Carré heeft gesproken over de begintijd van Dylan's optreden. Dat was 20 uur, sharp! Maar het live-programma duurde tot iets voor achten. Of het mogelijk was dat de maestro wat later zou beginnen, zodat Van Nieuwkerk zijn programma gewoon kon afmaken en niets zou missen van het optreden.
Dat kon niet.
De zanger zwicht niet voor een live-programma.
Dat soort capriolen worden nu ook niet meer voorgesteld. Het is niet niet nodig. Na vijftien jaar De Wereld Draait Door zit het erop.
Tot zover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten